За прв пат оваа година во склоп на фестивалот може да резервирате болдеринг часови (искачување на вештачка карпа) за почетници и за деца од инструкторот Аце Гиноски.

Цената за сите учесници е само 250 ден од час, а за време на искачувањето ќе бидат запазени сите мерки за заштита и безбедност.

Потребно е на доаѓање да се пријавите и регистрирате за часовите.