Официјална Програма 2021

ПРОГРАМА WHEN IN KRUSEVO 2021

Петок 06.08.2021

 • 16:00-21:00 пристигнување и пријавување на учесниците во Крушево (Параглајдинг инфо центар), поставување на шатори на Крушевското Езеро, за секој учесник следува маичка и пакет на производи од спонзорите.
 • 21:00 официјално отворање и диџеј Бапчу, локација Гумење
 • 22:30 забава на отворено The Hounds, локација Гумење
 • 00.30 забава на отворено Бабура Џуниор, локација Гумење

Сабота 07.08.2021

 • 09:00 собир на зборно место за учесниците на турите во планински велосипедизам и планинарење (пред Спомен куќа Тодор Проески):
 • 09:30 почеток на долга велосипедска тура 30км (Тргнување пред Спомен куќа Тодор Проески);
 • 09:30 почеток на кратка велосипедска тура 20км (Тргнување пред Спомен куќа Тодор Проески);
 • 09:45 почеток на кратка кратка планинарска тура 8км (Тргнување пред Спомен куќа Тодор Проески).
 • 11:00 Меѓународен Крушвески Пливачки маратон на Крушевско езеро во организација на ПК Пирани Скопје.
 • 13:00-18:00 Активности во адреналински парк Panorama All Seasons Adventure (Ски терени Станич) / zip line, rope line, вештачка карпа, downhill возење со go cart…
 • 09:00-17:00 тандем параглајдинг на Мечкин Камен, екстра поволни цени за сите учеснции, летови изведени од најдобрите пилоти на Heli XC
 • 11:00-19:00 кајак и SUP (stand up paddle board) тури на Крушевското Езеро со екстра поволни цени за сите учеснции, обезбедени од тимот на РД Мрена Крушево.
 • 08:00-18:00 јавање на коњи низ крушевската природа со екстра поволни цени за сите учеснции, обезбедени од коњички клуб Мусица.
 • 16:00-21:00 чилаут зона на Крушевско Езеро.
 • 21:00 забава со диџеј, Локација Гумење.
 • 22:30 забава на отворено Rock Symphony – Камерен Оркестар на Битола, Локација Гумење.
 • 00.30 забава на отворено Галоски, локација Гумење.

Недела 08.08.2021

 • 09:00-17:00 тандем параглајдинг на Мечкин Камен, екстра поволни цени за сите учеснции, летови изведени од најдобрите пилоти на Heli XC
 • 11:00-19:00 кајак и SUP (stand up paddle board) тури на Крушевското Езеро со екстра поволни цени за сите учеснции, обезбедени од тимот на РД Мрена Крушево.
 • 13:00-18:00 Активности во адреналински парк Panorama All Seasons Adventure (Ски терени Станич) / zip line, rope line, вештачка карпа, downhill возење со go cart…
 • 08:00-18:00 јавање на коњи низ крушевската природа со екстра поволни цени за сите учеснции, обезбедени од  коњички клуб Мусица.
 • 10:00-15:00 посета на музеи и културни знаменитости (вклучени во картата за сите учесници)
  • Спомен Куќа Тодор Проески
  • Споменик Илинден (Македониум)
  • Галерија Никола Мартиноски
 • 16:00-21:00 чилаут зона на Крушевско Езеро.

 

РАБОТНО ВРЕМЕ НА канцеларија (Параглајдинг инфо центар) за подигање на пакети:

Петок: 16:00-21:00

Сабота: 08:00-12:00, 18:00-21:00

Недела: 08:00-12:00, 19:00-21:00