ПЕТОК, 29 ЈУНИ 2018

16:00 – 20.00   Пристигнување и пријавување, подигнување на учеснички пакет – – – локација: Adventure Krusevo канцеларија, во зградата на градскиот пазар, во центарот на Крушево

16:00 – 20.00   Поставување на кампови – – – локација: кампинг зона, Крушевско Езеро

19:00 Проекција на македонскиот филм “Исцелител” / дом на култура Крушево

21:00   Отворање на фестивалот – – – локација: игралиште за мал фудбал, во близина на Крушевско Езеро

22:00   Концерти: Игор Џамбазов и Гуру Харе, Балкан Џем, DJ Бапчу, DJ Крејзи Славе

САБОТА, 30 ЈУНИ 2018

09:00   Брифинг состанок со учесниците

09:30   Почеток на планинарски и велосипедски тури, секоја тура е обезбедена со водичи, и поставени ќе бидат пунктови за вода и освежување. Обезбедено е и амбулантно возило, во случај на непосакувани ситуации.

14:00 – 16:00   Заеднички ручек за сите пријавени учесници – – – локација: ресторан на одморалиштето „Бегова Корија“ (поранешно Шула Мина)

15:00 – 20:00   Ботаничка тура, во организација на “Крушевска жена”

16:00 – 20:00   Кајак и SUP тури, повластени цени за сите учесници  – – – локација: Крушевско Езеро

16:00 – 18:00   Извиднички часови за деца – – – локација: Крушевско Езеро

16:00 – 18:00   Јога часови – – – локација: Крушевско Езеро

16:00 – 18:00   Cross Fit часови, во организација на Fitness Challenge – – – локација: Крушевско Езеро

18:00   Прикажување на документарни филмови од домашни филмаџии

20:00   Гледање на фудбалски натпревар од Светско првенство во фудбал 2018

22:00   Концерти: Inner Circle (Jamaica), Бета Хаус, Rootboy Selector

НЕДЕЛА, 01 ЈУЛИ 2018

09:00  Старт на трка во планинско трчање – 20 км. во организација на „Трекс”

10:00 – 16:00   Тандем параглајдинг, повластени цени за сите учесници  – – – локација: Мечкин Камен

10:00 – 16:00   Кајак и SUP тури, повластени цени за сите учесници  – – – локација: Крушевско Езеро

10:00 – 13:00   Ботаничка тура, во организација на “Крушевска жена”

10:00 – 18:00   Музејски тури, вклучени карти за три музеи за секој учесник

13:00 – 17:00   Денска журка со DJ Јован Шапе, – – – локација: градски парк, центар на Крушево

12:00 – 17:00   Дегустација на локална храна и специјалитети во организација на „Крушевска Жена“ – – – локација: градски парк, центар на Крушево

16:00 – 20:00   Доделување на медали, свечено затворање и акустичен концерт – – – локација: градски парк, центар на Крушево

22:00   Проекција на македонски филм “Исцелител” / плоштад “Никола Мартиноски”

* организаторот го задржува правото за промена на распоредот.