Во цената на картата за секој учесник се вклучени влезници за следните музеи:
  • Споменик „Илинден“, познат како Македониум. Едно од најмаркантните архитектонски дела во Македонија. Погледене го од внатре за прв или било кој пат, секогаш е автентично искуство.
  • Спомен куќа „Тодор Проески“,  неразделен дел од Крушево е Тоше Проески и Спомен куќата, изградена во највисоките светски стандаради.
  • Галерија „Никола Мартиноски“, поставена лично од легендарниот македонски уметник со потекло од Крушево, содржи импресивна колекција на дела, како и автентични поставки од македонската култура.